SUBÜ'de ödül yağdı FİSKOS

SUBÜ'de ödül yağdı

SUBÜ'de ödül yağdı

Sakarya’nın yeni üniversitesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademik yılı açılış programı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Mehmet Sarıbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamındaki Topluma Hizmet Ödülü’nün yeni üniversite için büyük bir onur kaynağı olduğunu vurguladı. Kanser tedavisinde önemli bir fayda sağlayacak cihazı geliştiren akademisyenlere teşekkür eden Rektör Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin kısa zamanda birçok proje ve yarışmalardan başarıyla geçmesinin memnuniyeti içinde olduğunu belirterek “ Fedakarca çalışıyoruz, biz birlikte güçlüyüz, ekip ruhuyla çalışmaya, şehrimize ve ülkemize faydalı olmaya devam edeceğiz” dedi. Programda ayrıca Üniversite’de yapılan çalışmalar, ödül alan akademisyenlere teşekkür belgeleri ile yeni atanan ve unvan değişikliği alan akademisyenlere de teşekkür belgesi verildi.

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEN ÜNİVERSİTE

Sakarya’nın yeni üniversitesi olarak Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulan ve yeni birçok birimle hem eğitime hem de topluma yönelik çalışmalara hız veren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, düzenlediği akademik kurul toplantısında son bir yılın değerlendirmesini yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Rektör Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin eğitim anlayışında uygulamalı eğitimin, Ar-Ge’nin, dijital dönüşümün ve projelerin yer aldığını belirterek, “+1 eğitim modeli diye adlandırdığımız bir dönem tam zamanlı eğitim ile öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz başta Sakarya’da olmak üzere birçok şehirde, sektörle iç içe eğitim vermektedir. Nitelikli bireyleri sektörle birlikte yetiştirme gayretimiz bugün birçok alanda fayda üretmeye başlamıştır. Lisansüstü eğitimde de benzer bir yaklaşımı hayata geçirdik. Lisansüstü Enstitümüzün de öğrencilerinin sanayiden ders alması, uzaktan eğitimle ders verilmesi ve sanayideki özellikle Ar-Ge biriminde çalışan öğrencilerimize de kolaylıklar sağlanacak bir düzenleme getirdik. Sektörle iç içe, sektörün sorunlarını çözecek tezlerin yapılmasını önemsiyoruz. TUBİTAK sanayi doktora programı kapsamında da doktora öğrencilerimize bir sanayide yaptığı doktora kapsamında maaş da ödeniyor. Bu projeyi alan az sayıdaki üniversitelerden biri olmanın da haklı onurunu yaşıyoruz” dedi.

YENİ FAKÜLTELER

Rektör Mehmet Sarıbıyık, Kaynarca’daki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak dönüşmesine yönelik girişimlerin belli bir seviyeye geldiğini, yakında onay beklediklerini belirttiği konuşmasında, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin de kurulduğunu, yer konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tarım Bilimleri Fakültesi’nin bu şehir için büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündüklerini, Sağlık Bilimleri için de özellikli bir fakülte oluşturmaya çalışıldığını ifade etti. Sakarya Meslek Yüksekokulu adının da yeniden alınmasının  da mutluluk verici bir gelişme olduğunu ifade ettiği konuşmasında meslek yüksekokullarında sektörle birlikte yapılan toplantılar sonucu birçok yeni bölümün ve birçok yeni dersin de açıldığını söyledi.

BÜYÜYEN ÜNİVERSİTE

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin akademik ve idari personel sayısıyla ilgili de bilgi veren Rektör Mehmet Sarıbıyık, 451 akademisyen olmak üzere 776 personelle çalıştıklarını söyledi. Şehrin her bölgesine ulaşabilen bir üniversite olduklarına değinen Rektör Sarıbıyık, öğrenci doluluk oranının da yüzde 94 seviyelerinde bulunduğunu, ek kontenjanlarla sayının artmaya devam edeceğini belirtti. Öğrencilerin kendi çocukları gibi üzerinde hassasiyetle durularak eğitilmesi gerektiğini isteyen Rektör Mehmet Sarıbıyık, topluma yönelik eğitimlerde de Sakarya Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin açıldığını, yetkilendirme belgesinin alındığını, birçok sertifikalı eğitimlerin başladığını duyurdu. 223 yabancı uyruklu öğrencinin de yeni kayıt yaptırdığını hatırlatan Rektör Mehmet Sarıbıyık, Dil eğitim öğretim merkezinin kurulduğunu da belirterek “yerimiz olmadığı halde, zoru başararak bu merkezi de kurduk. Birçok alanda başarı elde eden bir üniversiteyiz. Teknoloji Fakültemiz Uluslararası Akredite olmuş bir fakülte, diğer fakültelerimiz de benzer süreçleri işletiyor” dedi.

Daha sonra idari personelle de bir araya gelen Rektör Mehmet Sarıbıyık, “Büyük bir gayretle Sakarya’nın yeni üniversitesinde çalışıyoruz, işlerin aksamadan yürümesi ancak sizlerin gayretleri ile mümkün oluyor. Herkesin çok çalışarak mutlu olduğu bir ortamı oluşturmada sizler son derece önemlisiniz. Burada başarılı olduğunuz kanaatindeyim. Allah huzurumuzu bozmasın ve gayretlerinizi daim etsin” diye konuştu.

Kurul Toplantısında akademisyenler ve üniversiteye yeni katılan akademik ve idari personele teşekkür belgesi verilirken, toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.