Şehrin ilk Jean Monnet projesi sürüyor
SUBÜ’nün AB destekli ve dijitalleşme ile döngüsel ekonomi odaklı Erasmus+ Jean Monnet Modülü projesi kapsamında iki seminer daha tamamlandı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) Avrupa Birliği (AB) tarafından Erasmus+ Jean Monnet Modülü kapsamında desteklenen ‘Dijitalleşme ve Döngüsel Ekonomi: AB’de Politika Yoluyla Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Oluşturmak’ isimli projesinde iki seminer daha tamamlandı. ‘Sürdürülebilir Şehirler için Döngüsel Ekonomi Uygulamaları Eğitim Semineri’ ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan mühendislere; ‘Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Eğitim Semineri’ ile ise iki sivil toplum kuruluşuna üye olan girişimci kadınlara; alanlarına yönelik olarak dijitalleşme ve döngüsel ekonomi anlatıldı. Proje, Sakarya’nın ve SUBÜ’nün ilk Erasmus+ Jean Monnet Modülü Projesi olarak AB tarafından tanınan bir alan uzmanlığına giden yoldaki önemli bir adımı temsil ediyor.
Büyükşehir mühendisleri ile buluşuldu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’nda çalışan mühendislere yönelik ‘Sürdürülebilir Şehirler için Döngüsel Ekonomi Uygulamaları Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nermin Ceren Türkmen, Döngüsel Ekonomi Temelleri ve Kentsel Hizmetlerde Dijitalleşme başlığı altında; belediye hizmetlerinde sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi entegrasyonu, kentsel planlama ve altyapıda döngüsel ekonomi prensipleri, sıfır atık hedeflerine ulaşmada dijitalleşmenin rolü ile akıllı şehir uygulamaları ve döngüsel ekonomi ilişkisini anlattı. Proje ekibinden Doç. Dr. Asena Boztaş, Döngüsel Ekonomiye Geçiş: AB ve Ulusal Politikalar başlığı altında; AB ve ulusal politikaların yerel yönetimlere etkisi ve uyum stratejileri, AB'nin Yeşil Mutabakat çerçevesinde şehirlerin rolü, Türkiye'nin döngüsel ekonomi eylem planı ve belediyelerin sorumlulukları ile AB ve ulusal politikalar çerçevesinde döngüsel ekonomiye geçiş stratejileri ve yerel uygulamaları ele aldı. Proje ekibinden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Yazıcı ise Döngüsel Ekonomi ve Yerel Kalkınma: Destek Mekanizmaları ve İş Birliği başlığı altında; işletmelerde döngüsel ekonomi uygulamaları, döngüsel ekonomiyi destekleyen politika araçları ve yerel işletmelere yönelik teşvik mekanizmaları, kamu-özel sektör iş birliği modelleri ve başarılı uygulama örnekleri ile yerel ekonomik kalkınmada döngüsel ekonominin rolü ve belediyenin liderlik fonksiyonundan bahsetti.
Girişimci kadınlara hitap edildi
Proje kapsamında Ofis Sanat Merkezi’nde İş Dünyası Sürdürülebilir Eğitim Ağı Derneği ile Genç Gelişim ve Girişim Derneği’ne üye kadın girişimcilere yönelik ‘Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Eğitim Semineri’ verildi. Seminerde Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nermin Ceren Türkmen, Döngüsel Ekonomi Temelleri ve İş Dünyasında Dijitalleşme başlığı altında; döngüsel ekonomi kavramı ve iş modelleri, girişimlerde sürdürülebilirlik uygulamaları, dijital teknolojilerin döngüsel ekonomideki rolü ve fırsatları ile kadın girişimciler için dijital dönüşüm stratejilerini anlattı. Proje ekibinden Doç. Dr. Asena Boztaş, Döngüsel Ekonomiye Geçiş: AB ve Ulusal Politikalar başlığı altında; AB'nin Yeşil Mutabakat ve döngüsel ekonomi politikaları, Türkiye'nin döngüsel ekonomi stratejileri ve eylem planları, politika değişikliklerinin kadın girişimcilere etkileri ile uluslararası iş birliği fırsatları ve uyum süreçlerini ele aldı. Proje ekibinden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Yazıcı ise Döngüsel Ekonomi ve Girişimcilik: Destek Mekanizmaları ve Fırsatlar başlığı altında; döngüsel ekonomi odaklı iş modeli inovasyonu, kadın girişimciler için finansman ve teşvik programları, döngüsel ekonomi projelerinde risk yönetimi ile ağ oluşturma ve iş birliği fırsatlarından bahsetti.