SEDAŞ bunları yaptı GÜNCEL

SEDAŞ bunları yaptı

SEDAŞ bunları yaptı

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra başkanı Bekir Sami Güven SEDAŞ’ın 9 yıl olan özelleşme sürecinden bu yana değişimine ilişkin açıklamalar yaptı.

Güven, “SEDAŞ Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde, toplam yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde, 45 ilçe, 47 belediye, 766 köy ve 1344 mahallede, 1,6 milyon tüketiciye ve 3,4 milyon nüfusa,  1700 çalışanı ile 7 gün 24 saat elektrik dağıtım hizmeti veriyor” dedi.  

Güven, “Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), enerjinin varlığını uzaktan izleyerek kontrol etmeye yarayan Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA), Mobil İş Emri Yönetim Sistemi (WFM), Müşteri İlişkileri Yönetim Sistemi için (MİY) projesi başta olmak üzere pek çok bilişim teknolojisi temelli yatırımlarını özelleşmeden hemen sonra başlayarak gerçekleştirdi” dedi. 

Güven, “Hizmet kalitesini öncelikli hedef yapan 2017 yılında entegre yönetim sisteminin kurulumunu tamamlayan SEDAŞ, müşteri ve hizmet kalitesine odaklı yaklaşımıyla SAP IS-U ve CRM  sisteminin entegrasyonunu  sağlayan  projesini de uygulamaya aldı. Bilişim ve operasyonel sistemlerinde entegrasyon ve konsolidasyon çalışmalarını hızla yürüten SEDAŞ, bu süreçte tercih ettiği teknolojileri ülkemizde ilk ve başarılı bir şekilde uygulaması nedeni ile ödüle layık görülürken 17 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da yapılan ve 400’ün üzerinde sektör yöneticisinin yer aldığı 3. Oracle Enerji Zirvesi’nde, SEDAŞ’ın başarılı projesi ‘Enerji Sektörü Dijital Dönüşüm Ödülü’nü aldı” dedi.

Güven, “SEDAŞ Bölgesinde yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde 2016-2020 yatırım döneminde 544 Milyon TL yatırım yapmayı ve bu hedefini yüzde yüz oranında gerçekleştirmeyi planlıyor. 2017’de yatırımlarını 118 milyon TL olarak gerçekleştiren SEDAŞ, 2018 yılında da 121 Milyon TL yatırım yapacak. SEDAŞ bölgesindeki 4 ili kapsayan Yenilenen vizyonu kapsamında  “Güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimi sağlamak” amacıyla “Çevik” bir şirket olarak, 7 gün 24 saat ekipleri ile sahada görev yapıyor” dedi.

Güven, “SEDAŞ süreçlerini kalite, verimlilik ve müşteri memnuniyeti hedefleriyle gerçekleştiriyor. 2018 yılını “Müşteri Memnuniyeti Yılı” olarak ilan eden SEDAŞWFM (İş gücü yönetim sistemi) projesi ile başlattığı uygulamalarla verimli ve kaliteli hizmeti öne çıkarıyor. ALO 186 Çağrı Merkezinde 125 çalışanla istihdama katkı sağlayan SEDAŞ çağrı merkezinde 2017 Yılı Ulaşılabilirlik Seviyesi’ni