İş dünyası MÜSİAD'ta konuşuldu
Müstakil Sanayici ve İş adamları derneği (MÜSİAD) Haftalık Olağan gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısında, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, İŞ-KUR Genel Müdürü Tekin Kaya ve SGK İl Müdürü Erhan Çavuş’u şubesinde ağırladı.
Toplantıya ev sahipliği yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidaoğlu; “MÜSİAD olarak biz; iş insanlarımızın, sanayicimizin gelişimini önemsiyoruz. Onların yurt dışına açılmaları ihracat yapmaları için ciddi gayretler sarf ediyoruz. Bu konuda Sakarya Üniversitesi ile çok güzel iş birlikleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Üniversiteden hem yazılım hem de dış ticaret anlamında çok destek alıyoruz.” dedi.
Sakarya Üniversitesi ile yapılan iş birliğinden müteşekkir olduklarını ifade eden Filizfidanlıoğlu, “Sakarya sanayi şehri olma yolunda ilerliyor, üyelerimiz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Üniversite ve iş dünyası olarak şehrimize nitelikli sanayicinin gelmesi ve beraber iş birliği konusunda istişareler yapmaya çalışıyoruz. Gelen yeni sanayicilerin iş yeri bulma, çalıştıracak işçi bulma ve üniversitedeki belirli alanlarla buluşma konusunda beraber olmaya çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent ile ciddi çalışmalarımız ve görüşmelerimiz var. Sağladıkları faydalardan dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamza Al;“Sakarya’nın hem sanayi hem de ileri teknolojinin üssü hâline gelmesini istiyoruz. Sanayimizin nitelikli hale gelmesi için üniversite-sektör iş birliğinin öneminin farkındayız” dedi.Atılan her adımın gelecekte faydasının görüleceğini hatırlatan Prof. Dr. Hamza Al, “Bugün yaptıklarımız veya yapmadıklarımız belki de bundan sonraki yüzyılı belirliyor. Her birimizin Sakarya, ülkemiz ve milletimiz ve dahi insanlık karşısında sorumluluğumuz var.” ifadelerini kullandı.
İŞ-KUR Genel Müdürü Tekin Kaya; ‘’Sakarya’nın sanayisinin metal ve otomotiv sektörü üzerine geliştiğini kaydederek, “Bu anlamda çelik kaynakçılık ve gaz altı kaynakçılığı en çok aranan meslekler arasında. Bu kurs ve programla üniversitelerimizin atölyeleri ve eğitim alanları yetişkinlerin eğitimine açılmış olacak. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgeli olarak 2 ayda gaz altı kaynakçısı yetiştirilecek. Daha sonra 4 ayda işletmelerde işbaşı eğitimine tabi tutularak tecrübe kazanacaklar. Toplamda 6 aylık eğitimde geçen süre için kursiyere asgari ücret vererek, istihdam ve eğitim maliyetini İŞKUR üstlenmeli” ifadelerini kullandı.
SGK İl Müdürü Erhan Çavuş; ‘’İlave istihdam sizden prim desteği bizden" ana teması ile yeni düzenlemelerle her işverene uygun sigorta prim desteği için desteklerin çeşitlendirildiğini vurguladı. Ayrıca, işverenlerin üzerindeki yükün hafifletilmesi amacını taşıyan, ilave istihdam teşviki, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi çalışanların teşviki, hızlı dönüş teşviki detayları hakkında bilgilendirmede bulundu.