FETİH NESLİ SAKARYA’YA SESLENDİ
Anadolu Gençlik Derneği tarafından tüm Türkiye’de her sene gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programı bu sene de Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Program saat 19.54’de Mekke’nin Fethi tanıtımı için hazırlanan video ile başladı. Başından sonuna kadar liseli ve ortaokullu gençlerin görev aldığı program izleyenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın: “Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler, iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması için mücahede eden ve bunu yaparken de hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addeden kardeşler topluluğuyuz. Bu nedenle de bu yılki Mekke'nin Fethi programlarımızın temasına Kudüs Gecesi'ni de eklemiş bulunmaktayız. Bu bağlamda bu akşam Mekke'nin Fethi'ni anarken aynı zamanda Mekke'den Kudüs'e bir köprü kuracak ve 451 gündür Gazze'de devam eden anlı şanlı cihadımızın izzetini bir kez daha kuşanacağız."
ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYMA VAKTİ GELDİ
"Böyle güzide bir topluluğun mensubu olan bizler bugün değerlerimizi her zamankinden daha çok temsil etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Bu anlamda bizler bugün tüm herkesin amasına fakatına bakmadan geniş çaplı bir özeleştiri yapması gerektiğini düşünüyoruz. İşte o zaman ki Mekke’nin Fethi Programlarımızın da bir manası olabilir. Yoksa Müslümanlar olarak yaşadığımız bu dönemde hakiki bir özeleştiri yapmadan eski fetihleri kutlamanın hiçbir manası kalmamaktadır. Fethin manasına erişebilmek için, yeni fetihlere yol almak için, gelecek nesillerimizin kalplerini fethedebilmek için artık kendimizi gerçek manada bir hesaptan geçirmemiz gerektiğini düşünüyoruz."
"Bugün maalesef ki İslam insanlarımız arasında konuşulan ama yaşanmayan, anlatılan ama uygulanmayan, tavsiye edilen ama uyulmayan bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Ve ne yazık ki Müslümanlar olarak çok yönlü krizler yaşadığımız küresel çağda İslam’ın güzelliklerinin, değerlerinin hayatlarımızda yansımaları gittikçe belirsizleşmektedir."
MODERN DÜNYA’NIN İÇİNDE KAYBOLAN İNSANLIK
"İnsanımız modern dünyanın buhranları içinde kaybolmaktadır. Allah’ın yasak kıldığı içki ve kumar her tür çeşidiyle rağbet görmekte, zinalar ve yasak ilişkiler çoğalmakta, ailelerde huzursuzluk ve boşanma oranları artmakta, toplumda psikolojik sorunlar ve intihar vakaları yayılmakta, teknoloji; aileler ve toplum arasındaki ilişkiyi-muhabbeti baltalamaktadır. Adalet yalnızca mahkeme duvarlarında asılı durmakta, liyakate hiçbir resmi veya sivil kurumlarımızda önem verilmemekte, iltimas ve adam kayırmacılık hak görülmekte, yolsuzluk ve rüşvet alıp başını götürmekte, zulüm normalleşmektedir."
"Halbuki bugün fethini kutladığımız Mekke’nin Fatihi Efendimiz (sav) ümmetine böyle bir miras bırakmış değildir. O; müşrikler tarafından türlü işkencelerle, zulümlerle çıkarıldığı yurduna geri döndüğünde, Mekke’yi fethettiğinde devesinin üzerinde secde ederek şehre girecek kadar tevazu sahibi ve kendisine zulmedenleri affedecek kadar merhametli bir peygamberdi. İslam konuşulsun diye değil; yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Bu yaşantının da en güzel örneği Efendimiz’dir. O’nun öğrettikleri üzerinden diyebiliriz ki; Müslüman zulüm kimden gelirse gelsin ve mazlum kim olursa olsun zulme karşı olan, mazluma sahip çıkan insan demektir. Bugün hangimiz yaşadığımız bireysel, toplumsal ve küresel meselelerde bu ölçüye göre hareket ediyoruz? Müslüman kendi ve yakınlarının aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutan insan demektir. Hak kavramının gerekliliklerini yerine getiren, hakkı olmayana elini uzatmayan, bir başkasının hakkına göz dikmeyen, yalnızca Hakk’ın rızasını gözeten insan demektir. Güvenilir olmaktır, ahlaklı olmaktır, adil olmaktır İslam."
"Burada sözlerimin başına atıfta bulunarak bugün değerlerimize sahip çıkma ve yaşamada her zamankinden daha çok hassasiyet göstermemiz gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum. Zira bugün çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunmakta olduğumuzu söyleyebilirim. Genç kuşaklarımız bizim yaşadığımız İslam’ı, daha doğrusu bizim yaşadığımızı iddia ettiğimiz İslam’ı, günlük hayatta karşılaştıkları Müslümanlık örnekliklerini görerek yüzyıllardır bu toprakların kimliği olan inancımız, değerlerimiz ve hassasiyetlerimizle ilgili sorgulamaya gitmektedirler."
SORUNLU GENÇLER DEĞİL ÖRNEK OLMAYAN BÜYÜKLER
"Fakat biz diyoruz ki; bugün kamuoyunda Z Kuşağı olarak tanımlanan bir problemimizden daha çok Z Kuşağı olarak yaftaladığımız gençlerimize örneklik oluşturacak bir üst kuşak problemimiz vardır. Kuranı Kerimde Rabbimiz ‘’Niçin yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz’’ diye bizleri uyarırken; gençlerimiz, evlatlarımız, çocuklarımız büyükleri olan bizlerin söylediklerimizin yaptıklarımızla uyuşmadığını görmektedir. Bir an önce en başta kendi dünya ve ahiretimiz için ve gelecek kuşaklarımız için kendimize Rabbimizin uyarıları ve emirleri doğrultusunda çeki düzen vermemiz gerekmektedir. Bugün tekrardan, yeniden, bir kez daha Mekke’nin Fethini ve özündeki manayı kavramamız gerekmektedir."
"Şube Başkanı Celal Aydın’ın konuşmalarının ardından Erenler Kaşif Grubu öğrencileri Dursun Ali Erzincanlı’ya ait olan Mekke’nin Fethi şiirini seslendirdiler. Şiir sunumunun ardından yapılan Tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Örnek Şahsiyetler sunumu liseli gençler sahne aldı. Cevher Dudayev’in, Muhammed Mursi’nin, Şeyh Şamil’in, Furkan Doğan’ın, Malcolm X’in, Şeyh Ahmed Yasin’in, Aliya İzzetbegoviç’in, Abdulaziz Er-Rantisi’nin, Necmeddin Erbakan’ın, Tarık Kesekçi’nin ve Ömer Muhtar’ın canlandırıldığı sunumda birlik, beraberlik ve ümmet bilinci vurgulanırken gönüllerinde hoş bir seda bıraktı.
Talim Terbiye Kurulu üyesi olan ve birçok eser kaleme alan Mehmet Nezir Gül konuşmasında; “Müslümanlar adil olmadan, Peygamber Efendimizin hayatını kendine rehber edemeden kurtuluşa eremeyecektir. Küçük büyük, yaşlı, genç demeden herkesin hakkını gözeten Peygamber Efendimizin hayatı bizim de hayatımızın başköşesinde durmalıdır.” dedi.
Ezgi ve marş geleneğinin devamı olan Grup Anadolu Gençlik seslendirdiği ezgilerle salonda bulunanların kulaklarının pasını sildi. Program, Fetih çalışmalarında yer alanların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile nihayete erdi.