Edebiyat ve Sanat final yaptı FİSKOS

Edebiyat ve Sanat final yaptı

Edebiyat ve Sanat  final yaptı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim yılı başında uygulamaya başlayan Edebiyat ve Sanat Atölyeleri projesinin final programı yapıldı.

2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda lise çağındaki öğrencilerin edebiyat ve sanat alanlarındaki becerilerini arttırmak amacıyla ‘Dünyayı Güzellikler Kurtaracak’ sloganıyla oluşturulan 8 atölyede 140 öğrenci eğitim gördü. AKM’de muhteşem bir final programıyla bu yılki çalışmalarını tamamlayan edebiyat ve sanat atölyelerinin liderleri ve öğrencilerine başarı ve teşekkür belgesi verildi.

Portre Atölyesinde Fahri Tuna, Şiir Atölyesinde Kadir Korkut, Deneme Atölyesinde Ercan Yılmaz, Makale Atölyesinde Serhat Demirel, Öykü Atölyesinde Murat Taş, Fotoğrafçılık Atölyesinde İsa Cida, Güzel Sanatlar Atölyesinde Yahya Bişkin, Tiyatro Atölyesinde Seçkin Bayramoğlu’nun lider olduğu çalışmaların anlatıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Hizmeti olarak basılan ‘VELHASIL’ isimli kitap program sonunda davetlilere hediye edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Taraklı Belediyesi eski Başkanı Tacettin Özkaraman ile edebiyat ve sanat atölyeleri liderlerinin açılışını gerçekleştirdiği resim ve fotoğraf sergisinde Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Müzik Öğretmenleri Canan Özmen yönetiminde müzik resitali sundular. Atölye çalışmalarının yer aldığı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Hizmeti olarak basılan ‘VELHASIL’ isimli kitap program sonunda davetlilere hediye edildi.

Final programında Edebiyat ve Sanat Atölyelerinin felsefesini anlatan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, çalışmalara önemli katkı sunan AR-GE birimine teşekkür etti. Atölye çalışmalarında genç yeteneklere rehberlik ederek sanat tanışıklıklarını güçlendiren atölye liderlerini temsilen konuşma yapan Yazar Fahri Tuna, Sakarya ili adına büyük bir çalışmaya imza atıldığını ve emeği geçen herkesin edebiyat ve sanatın güzelliklerinden nasiplenmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da programda yaptığı konuşmasında edebiyat ve sanat atölyelerinin çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda bu çalışmaları daha da genişleterek, çok sayıda öğrenciye ulaştırmak istediklerini ifade etti. Durmuş, projede emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Programda Portre Atölyesini temsilen Eslem Kaplan, Şiir Atölyesini temsilen Tayyar Türk, Sema Nur Çakır ve Esra Çakırbaş, Öykü Atölyesini temsilen Rümeysa Çakır, Deneme Atölyesini temsilen Hatice Fatma Budak eserlerini seslendirdiler.

Final programının son bölümünde sahne alan Tiyatro Atölyesi öğrencileri Sinem Yılmaz, Ahmet Batuhan Bahçe, Halil İbrahim Garip, Mahir Çakal, Zeynep Şevval Karaçalı, Sevgi Yıldız, Büşra Kalabalık, Münteha Çapa, Miray Eminoğlu, Umay Nur Karslı, Bilal Abdullah Gülşen, Ebrar Tüfekçi, Ceren Kulaç, İsmet Can Gülay, Meryem Gülkara’nın rol aldığı ‘Ham Hum Şaralop Muhaveresi’ isimli oyun izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program bitiminde Şiir Atölyesi öğrencilerinden Tayyar Türk ve Esra Çakırbaş tarafından koordinasyonu yapılan "Ağaçtan Kitap Toplama” proje etkinliği gerçekleştirildi. Sakarya’nın genç yazar ve şair adayları içlerine notlarını yerleştirdikleri kitapları başta İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş olmak üzere program katılımcısı büyüklerine hediye ettiler. Okumanın ve ağaç sevgisinin önemine vurgu yapılan etkinlik ilgi ile karşılandı.