Başka örneği yok
![](https://www.medyakafe.net/resimler/reklamlar/15/medyakafe-21.jpg)
SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği +1 Liderlik Okulu’nda ilk etap tamamlandı. 3 gün süren eğitimlerde araştırma görevlisi akademisyenlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli seminer ve uygulamalar yapıldı.
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58140.jpg)
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KARMER) düzenlediği +1 Liderlik Okulu’nun ilk etabı tamamlandı. Rektörlük Konferans Salonu ile üniversite lokalinde düzenlenen ve 3 gün süren eğitimlerde, üniversitenin fakültelerinde araştırma görevlisi olarak görev yapan akademisyenler liderlik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli seminerler ve uygulamalarla buluşturuldu. Akademisyenler ayrıca seminerlerin yanı sıra gruplar halinde ‘Liderlik Becerileri Uygulaması’ etkinliğine katılarak edindikleri bilgileri pratik olarak test etme imkânı da buldu.
Programın açılış konuşmasını yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Araştırma görevlisi olarak görev yapan akademisyenlerimiz gelecekte bölüm başkanı, dekan, dekan yardımcısı, rektör ve rektör yardımcısı gibi farklı kademelerde görevler üstlenecekler. Bu nedenle, liderlik becerilerinin erken dönemde geliştirilmesi oldukça kritik. +1 Liderlik Okulu’nun bu alanda başka bir örneği yok. Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen bu proje akademik kariyer gelişimi açısından büyük bir fırsat sunuyor. Akademik gelişim yalnızca bilimsel çalışmalarla sınırlı kalmamalı. Liderlik becerileri de bu sürecin önemli bir parçası” diye konuştu.
Eğitim detayları
+1 Liderlik Okulu’nda KARMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seda Gökdemir Ekici, stres ve zaman yönetimi üzerine etkili çalışma tekniklerini paylaştı. Öğretim Görevlisi Nihal Kocaağa, akademik ortamda etkili iletişim becerilerinin önemine değinerek zor insanlarla başa çıkma yöntemleri sundu. Etik ve değerler konusunu ele alan Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Yahşi, akademik etik kurallarının mesleki sorumluluk üzerindeki etkisini vurguladı. Doç. Dr. Mustafa Abdül Metin Dinçer, problem çözümü ve yaratıcı düşünme semineri ile analitik düşünme ve inovatif yaklaşımlara odaklandı. Öğretim Görevlisi Ayşe Güneş Uyar ise duygusal zekâ ve empati eğitiminde, akademisyenlerin daha sağlıklı profesyonel ilişkiler geliştirebilmeleri için ipuçları verdi. Eğitim sonunda KARMER Müdürü Ekici, +1 Liderlik Okulu’nun farklı hedef gruplara yönelik yeni etaplarla devam edeceğini belirterek, akademik personelin liderlik becerilerini geliştirecek çalışmaların süreceği bilgisini verdi.
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58139.jpg)
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58138.jpg)
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58137.jpg)
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58136.jpg)
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58135.jpg)
![](resimler/haberler/2025/02-11/baska-ornegi-yok-58134.jpg)